קארי ירוק תאילנדי עם ברמונדי ישראלי
מאת מערכת
- זמן הכנה: 35 דקות
- כמות סועדים: 4
מצרכים
- 500 גרם פילה ברמונדי ישראלי, נקי מעור ועצמות, חתוך לקוביות בגודל החציל
- 1 חציל באלדי גדול, מקולף חתוך לקוביות
- 5 פטריות שמפיניון, חצויות
- 1 גבעול למון גראס
- 1 פחית של קרם קוקוס 22%
- 2 כפות סויה
- כפית סוכר
- כף מחית קארי ירוק, יכולים להשתמש גם במחית קארי אדום או צהוב, לבחירתכם
- חצי כוס עלי בזיליקום
- חצי כוס עלי כוסברה
- 2 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
1. מחממים מחבת עמוקה עם מעט שמן נטרלי (לא זית)
2. צורבים במחבת קוביות גדולות של חציל מקולף וחצאי פטריות שמפיניון ומערבבים מעט
3. מוסיפים את קוביות הברמונדי הישראלי
4. מוסיפים כף ממחית הקארי למחבת ומערבבים עד שהמחית תעטוף את כל המרכיבים במחבת
5. כשמתחיל לעלות ריח ארומטי מהמחית מוסיפים את קרם הקוקוס, סויה, למון גראס וסוכר, מערבבים טוב ומביאים לרתיחה
6. מבשלים כ-15 דקות בחום גבוה כדי שהרוטב שלנו יצטמצם, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך
7. מכבים את האש ומוסיפים את עלי הבזיליקום והכוסברה ומגישים על אורז לבן חם