פילה ברמונדי ישראלי לצד פירה ובצל מטוגן
מאת הבלוגרית מעיין טרודל
- זמן הכנה: 40 דק'
- מס' סועדים: 1
מצרכים
- 1 פילה דג ברמונדי ישראלי
- 4 כפות שמן זית
- 20 גרם חמאה
- 1 קורט מלח דק לפי הטעם
- 1 קורט פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לבצל מטוגן
- 1 בצל בינוני חתוך לרצועות
- 20 גרם חמאה
- 1 כפית סוכר חום בהיר דמררה
לפירה
- 2 תפוחי אדמה גדולים
- 40 גרם חמאה
- 1/2 כוס מים רותחים
- 1 קורט מלח דק לפי הטעם
אופן הכנה
*הערה חשובה – קודם מכינים את הפירה והבצל ורק בסוף את הדג – רגע לפני ההגשה
1. הכנת הפירה: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומבשלים במים עד לריכוך. מועכים יחד עם חמאה, מלח ומי הבישול עד שמתקבל פירה רך וחמאתי. אם צריך – מוסיפים עוד ממי הבישול שנשארו או חמאה עד שמגיעים למרקם הרצוי
2. הכנת הבצל המטוגן: מטגנים את רצועות הבצל עם חמאה וסוכר חום עד להשחמה
3. הכנת הדג: מחממים מחבת עם מעט שמן זית, כאשר השמן רותח מניחים את הדג על הצד של העור. מתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם, ולאחר 2 דק׳ כשהעור קריספי, מוסיפים למחבת חמאה והופכים את הדג על הצד הבשרני שלו.מטגנים עד שהדג מקבל ציפוי זהוב וקריספי. מגישים מיד, בתיאבון!