מרק בטטה ברמונדי ישראלי וסלסה צבעונים
מתכון של השף משה שגב
- זמן הכנה: 10 דק'
- מס' סועדים: 3
מצרכים:
להכנת המרק:
- 3 פילה דג ברמונדי ישראלי טרי
- 3 כפות שמן זית
- ½ כפית מלח גס
- 5 גבעולי טימין טריים
להכנת הסלסה:
- 800 גרם בטטות קלופות
- תפוח אדמה בינוני
- 2 שיני שום
- 2 ליטר מים בסיר
להכנת הדגים:
- ½ פלפל אדום חתוך לקוביות
- ½ פלפל צהוב חתוך לקוביות
- אבוקדו טרי מקולף חתוך לקוביות
- 3 כפות שמן זית
- ½ כפית מלח
- להגשה: 3 גבעולי שמיר טריים
אופן ההכנה :
מרק:
1. מבשלים בסיר את כל רכיבי המרק עד לרכות מלאה
2. טוחנים בבלנדר ומוסיפים מים חמים עד לקבלת המרקם המושלם
3. מוסיפים מלח לפי הטעם
סלסה:
מערבבים בקערה את כל הרכיבים וסוחטים מעל לימון
דגים:
1. מחממים מחבת לחום גבוה ובוזקים שמן זית
2. מניחים את הדגים על העור ומתבלים במלח ומניחים גבעולי טימין מסביב
3. מכסים וממשיכים לבשל על אש גבוהה עוד כ 3- דקות
4. בסיום כאשר מתקבל עור פריך הופכים את הדגים לעוד 3 דקות