מתכון תבשיל ברמונדי ישראלי ברוטב פלפלים ומנגולד בנוסח מרוקאי Barramundi
close

ברוכים הבאים

גם במצב הנוכחי דגי הברמונדי הישראלי זמינים עבורכם טריים בכל החנויות הדגים, רשתות השיווק ובמשלוחים עד הבית!

כדי לאתר את החנות הקרובה לביתכם אנא היכנסו ל "איפה קונים" ותוכלו לקבל ישירות לביתכם דגי ברמונדי טריים, בריאים ועסיסיים.

בברכת חג שמח וכשר ...ותישארו בבית! הדגים יגיעו אליכם :)

איפה קונים

תבשיל ברמונדי ישראלי ברוטב פלפלים ומנגולד בנוסח מרוקאי

יונית צוקרמן / באדיבות: וואלה אוכל

  • זמן הכנה: 40 דק'
  • מס' סועדים: 4

מצרכים

  • פילה דג ברמונדי ישראלי עם עור. מבקשים ממוכר הדגים לחתוך כל פילה ל-3 חתיכות (שני פילטים במשקל 150-200 גרם)
  • פלפל חריף (רשות), פרוס דק
  • 3 פלפלים: אדום, צהוב ,ירוק (או כל שילוב אחר), חתוכים לרצועות /קוביות
  • 3-4 כפות שמן זית
  • 6-8 שיני שום
  • חצי צרור כוסברה, קצוצה גס
  • 1-2 זרי מנגולד
  • 150 גרם חומוס קפוא מופשר
  • מלח פלפל
  • 1/2 כפית כורכום
  • כפית תבלין לדגים מזרחים (רשות)
  • כף אבקת מרק עוף
  • מיץ מחצי לימון
אופן הכנה

1. מפרידים בין גבעול המנגולד הלבן לעלים הירוקים. קוצצים את הגבעולים דק ואת העלים חותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ.
2. בסיר רחב ושטוח מחממים את שמן הזית מעל להבה גבוהה. מטגנים את גבעולי המנגולד עם הפלפלים 2-4 דק' עד התרככות קלה
3. מוסיפים את השום ועלי המנגולד וממשיכים לטגן עוד 3 דק' עד שהמנגולד מתכווץ .
4. מוסיפים את התבלינים ומיץ הלימון ומערבבים .
5. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים .
6. מביאים לרתיחה. מוסיפים את החומוס והכוסברה ומבשלים עשר דקות עד שכל הירקות רכים.
7. מכניסים את הדגים וממשיכים לבשל 10 דקות או עד שהדגים מוכנים.
8. מגישים עם חלה או קוסקוס.