מתכון דג ברמונדי ישראלי על מצע ירקות Barramundi
close

ברוכים הבאים

גם במצב הנוכחי דגי הברמונדי הישראלי זמינים עבורכם טריים בכל החנויות הדגים, רשתות השיווק ובמשלוחים עד הבית!

כדי לאתר את החנות הקרובה לביתכם אנא היכנסו ל "איפה קונים" ותוכלו לקבל ישירות לביתכם דגי ברמונדי טריים, בריאים ועסיסיים.

בברכת חג שמח וכשר ...ותישארו בבית! הדגים יגיעו אליכם :)

איפה קונים

פילה דג ברמונדי בנוסח מרוקאי עם תפוחי אדמה

מאת מיכל הקטנה / באדיבות: וואלה אוכל

  • זמן הכנה: 80 דק'
  • מס' סועדים: 4

מצרכים

לדגים:

  • 4 יחידות פילה דג ברמונדי (כל פילה חתוך ל-3 נתחים)
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית פפריקה (מתוקה או חריפה, לפי הטעם)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

לתפוחי האדמה:

  • 4 תפוחי אדמה פרוסים דק (אין צורך לקלף)
  • פלפל אדום גדול חתוך לרצועות (או 2 קטנים)
  • 3 עגבניות טריות ובשרניות חתוכות לאורך ופרוסות דק
  • 6 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
  • כפית מלח
אופן הכנה
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • בקערה גדולה שמים את פרוסות תפוחי האדמה, הפלפלים, העגבניות והשום.
    מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, שמן הזית והתבלינים ומערבבים היטב.
  • מעבירים את תפוחי האדמה המתובלים לתבנית מרופדת נייר אפייה
    ומשטחים. מכסים בנייר אפייה נוסף ומעליו רדיד אלומיניום.
  • מכנים לתנור החם ל-50 דקות או עד שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין
    ומוציאים.
  • בקערית מערבבים את שמן הזית עם הפפריקה, המלח והפלפל. מניחים את
    נתחי פילה הברמונדי מעל תפוחי האדמה ומושחים אותם בשמן הפפריקה
    המתובל.
  • מחזירים לתנור החם (עדיין על 200 מעלות) ל-15-10 דקות או עד שפילה
    הדג עשוי לחלוטין.
  • מגישים מיד, עם עוד כוסברה לקישוט.

טיפ:

  • את השלב הראשון של אפיית תפוחי האדמה ניתן להכין מראש ורק את הצליייה
    עם הדגים משאירים לסוף, רגע לפני ההגשה.