פילה דג ברמונדי בנוסח מרוקאי עם תפוחי אדמה
מאת מיכל הקטנה / באדיבות: וואלה אוכל
- זמן הכנה: 80 דק'
- מס' סועדים: 4
מצרכים
לדגים:
- 4 יחידות פילה דג ברמונדי (כל פילה חתוך ל-3 נתחים)
- 2 כפות שמן זית
- כפית פפריקה (מתוקה או חריפה, לפי הטעם)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
לתפוחי האדמה:
- 4 תפוחי אדמה פרוסים דק (אין צורך לקלף)
- פלפל אדום גדול חתוך לרצועות (או 2 קטנים)
- 3 עגבניות טריות ובשרניות חתוכות לאורך ופרוסות דק
- 6 שיני שום קלופות ופרוסות
- 1/3 כוס שמן זית
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית כורכום טחון
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
- כפית מלח
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בקערה גדולה שמים את פרוסות תפוחי האדמה, הפלפלים, העגבניות והשום.
מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, שמן הזית והתבלינים ומערבבים היטב. - מעבירים את תפוחי האדמה המתובלים לתבנית מרופדת נייר אפייה
ומשטחים. מכסים בנייר אפייה נוסף ומעליו רדיד אלומיניום. - מכנים לתנור החם ל-50 דקות או עד שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין
ומוציאים. - בקערית מערבבים את שמן הזית עם הפפריקה, המלח והפלפל. מניחים את
נתחי פילה הברמונדי מעל תפוחי האדמה ומושחים אותם בשמן הפפריקה
המתובל. - מחזירים לתנור החם (עדיין על 200 מעלות) ל-15-10 דקות או עד שפילה
הדג עשוי לחלוטין. - מגישים מיד, עם עוד כוסברה לקישוט.
טיפ:
- את השלב הראשון של אפיית תפוחי האדמה ניתן להכין מראש ורק את הצליייה
עם הדגים משאירים לסוף, רגע לפני ההגשה.