קבב דגי ברמונדי ישראלי על קרם גזר וטחינה
מתוך סיפור של טעם עם הילה אלפרט, ערוץ האוכל
- זמן הכנה: 30 דקות
- מס' סועדים: 4
מצרכים
לקציצות
- 400 גרם פילה ברמונדי ישראלי ללא העור
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 2.5 כפות לימון כבוש קצוץ
- 1 כפית שטוחה של זרעי כוסברה גרוסים
- 2 כפיות נענע קצוצה דק
- 2 פלפלים חריפים, חפים מזרעים, קצוצים דק
לקרם גזר
- 1 כוס מיץ גזר
- 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי קלוף
- 1 שן שום
- 1-1.5 כף רכז עגבניות
- 1 פלפל אדום חריף
- 2 למון גראס (החלק הלבן)
- 2 כפות סויה
- 2 כפות טחינה גולמית
- קליפה מגורדת מלימון
להגשה
- עלי נענע קצוצים דק
- עלי כוסברה קצוצים דק
אופן הכנה
1. תחילה מכינים את קבב הדגים- קוצצים את הדגים עם סכין חדה. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקבב מלבד שמן הזית עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר ל־20 דקות
2. מחממים שמן זית במחבת, צרים מתערובת הקבב קציצות קטנות ומטגנים אותן כ־5 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג
3. מערבבים את כל החומרים לקרם הגזר, טועמים ומתקנים תיבול. משטחים את הקרם על הצלחת ומניחים מעל את הקבב, זורים את העלים ומגישים מיד