קציצות דגים ברמונדי ישראלי
מאת מערכת/ נלי חמו / 'ברכת אברהם' מגדל העמק
- זמן הכנה: 40 דק'
- מס' סועדים: 5
מצרכים
קציצות
- ק"ג דג ברמונדי ישראלי טחון
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 חבילה כוסברה קצוצה
- 2 ביצים
- 2 כפות פירורי לחם
- כפית שטוחה מלח
- כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל לבן או שחור
רוטב
- 1/2 כוס שמן
- 7 עגבניות מגורדות
- כף גדושה פפריקה מתוקה
- כפית שטוחה מלח
- כפית שטוחה כמון
- 1/2 כפית פלפל לבן או שחור
- 5 שיני שום קלופות
אופן הכנה
1. מכינים את הקציצות: בקערה מערבבים את כל מצרכי הקציצות לתערובת אחידה
2. צרים קציצות ומטגנים אותן, מוציאים לצלחת עם נייר סופג
3. בינתיים, מכינים את הרוטב: בסיר רחב ושטוח מחממים שמן, מכניסים את המצרכים לפי הסדר הכתוב, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה
4. מכניסים את הקציצות לתוך הרוטב ומבשלים 25-30 דקות עם מכסה סגור
5. מידי פעם משקשקים בעדינות את הסיר, כדי שהקציצות יעטפו ברוטב
6. מגישים עם כל תוספת שאוהבים או בתוך לחמנייה טרייה עם חציל מטוגן וטחינה