תבשיל ברמונדי ישראלי עם זיתים ופלפלים
מאת מערכתמתכונאית: רעות עזר
- זמן הכנה: 90 דקות
- מס' סועדים: 4-2
מצרכים
- 2 פילה ברמונדי ישראלי
- 200 גרם זיתי נובו גדולים ללא גלעין
- 8 שיני שום חתוכות לחצאים
- 3 פלפל שושקה פרוס דק
- 2 פלפל צ'ילי ירוק פרוס
- 3 פלפל שאטה יבש
- צרור כוסברה קצוצה
- רבע כוס שמן זית
- 2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
- 1 כפית כורכום
- מיץ מלימון אחד
- 2 כוסות מים
- מלח
אופן הכנה
1. מניחים את הזיתים בסיר ויוצקים מים. מבשלים על אש גבוהה וחוזרים על פעולת ההרתחה פעמיים על מנת להוציא מרירות מיותרת. מסננים את הזיתים
2. יוצקים שמן לסיר רחב ונמוך ומטגנים את השום עם כל סוגי הפלפלים עד להזהבה. מוסיפים את הזיתים החלוטים ומערבבים
3. מוסיפים את הפפריקה, כורכום ומלח, מערבבים וממשיכים לטגן למשך דקה. מוסיפים כוסברה, מערבבים, יוצקים את המים ומביאים לרתיחה
4. מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים 20 דקות על אש בינונית עם כיסוי חלקי