תבשיל קציצות ברמונדי עם ארטישוק
מאת השף עמוס חיון בשיתוף מסעדת
- זמן הכנה: שעה
- מס' סועדים: 6
מרכיבים:
לתבשיל
- 1/4 כוס שמן
- בצל קצוץ
- פלפל ירוק חריף פרוס
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כוס לימון כבוש
- צרור כוסברה קצוצה
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור
- 10 תחתיות ארטישוק
- חתוכות לרבעים
- 1.5 ליטר מים או ציר דגים
לקציצות
- 1 קילו דג ברמונדי טחון
- 1/2 בצל בינוני מגורר
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט טחון
- 1/4 כפית כורכום
- 4 כפות כוסברה קצוצה
- ביצה
אופן הכנה
1. בסיר שטוח מחממים שמן ומטגנים בצל, עד שהבצל שקוף, מוסיפים
את הארטישוק ופלפל חריף וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.
2. מוסיפים כורכום, לימון כבוש, כוסברה, מלח ופלפל, וציר הדגים,
מביאים לרתיחה מערבבים ומסירים מהכיריים.
3. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים מלבד הדג. מוסיפים
את הדג ומערבבים. יוצרים מהתערובת קציצות קטנות ומאורכות מעט
(50 גר ליחידה בערך).
4. מטגנים את הקציצות על להבה בינונית-נמוכה עד להשחמה.
5. מסדרים את הקציצות המטוגנות ברוטב ומבשלים על אש בינונית
כ-35 דק עד לצמצום הרוטב.
6. טועמים ומתקנים תיבול.