פילה דג ברמונדי ישראלי בקראסט שקדים ועשבים על תפו"א פריכים
מאת השף אושר אידלמן
- זמן הכנה: 30 דקות
- מס' סועדים: 4
מצרכים:
- 4 יח' פילה ברמונדי ישראלי – ללא עור
לתפו"א
- 15 יח' תפו"א קטנים – פרוסים דק
- שליש כוס שמן זית
- 1 כפית מלח גס
לקראסט
- 1.5 כוסות שקדים קלופים פרוסים
- חצי כוס פירורי לחם
- 1 צרור פטרוזיליה – קצוץ דק
- חצי כוס עשבי תיבול קצוצים (טימין / אורגנו / רוזמרין)
- 1 כף גדושה חרדל דיז'ון
- 4 כפות שמן זית
- 4 כפות מים
- חצי כפית מלח
להגשה
- פלחים מ-2 לימונים
אופן הכנה
1. מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב טורבו
2. מערבבים תפו"א פרוסים עם שמן זית ומלח. מסדרים בתבנית אפייה את תפו"א בשכבה אחידה, צולים בתנור כ-20 דקות
3. במקביל מכינים את הקראסט: מערבבים יחד שקדים, פירורי לחם, עשבי תיבול, חרדל, שמן זית, מים ומלח
4. מצפים את חלקו העליון של כל פילה ב- 2-3 כפות מהתערובת ומשטחים באופן שווה
5. מוציאים את התבנית עם תפו"א הצלויים, מסדרים מעל את הדגים ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות
6. מוציאים מהתנור ומגישים מיד עם פלחי לימון